Αρχική σελίδα Προφίλ Εταιρίας Πρώτες ύλες References - Δείγματα εφαρμογών Επικοινωνία Σύνδεσμοι (links)
 

Συχνές Ερωτήσεις - FAQ

 

Σε τι διαφέρουν τα προϊόντα AURO από άλλα φυσικά χρώματα;
Η εταιρία
AURO παράγει η ίδια εξ’ ολοκλήρου τα προϊόντα της με μεγάλη οικολογική συνέπεια: αποκλειστικά από φυσικές ή ορυκτές πρώτες ύλες. Κατά την παραγωγή των προϊόντων AURO δεν χρησιμοποιούνται καθόλου πετροχημικές πρώτες ύλες. Ο συνεχής ποιοτικός έλεγχος των πρώτων υλών εξασφαλίζει τις υψηλές οικολογικές προδιαγραφές που θέτει η AURO.

Είναι τα χρώματα
AURO εξίσου καλά όπως τα συνθετικά χρώματα;
Τα φυσικά χρώματα
AURO είναι "η τελευταία λέξη της τεχνολογίας" (state-of-the-art). Τόσο στην εφαρμογή τους όσο και στην αντοχή τους ανταγωνίζονται τα περισσότερα συνθετικά χρώματα.
Πιστοποιητικά ανεξάρτητων οργανισμών και ινστιτούτων τεκμηριώνουν την υψηλή τεχνική ποιότητα. Βλ. ενότητα Πιστοποιητικά ή στην ιστοσελίδα
www.auro.com : Zertifikate

Το Ίδρυμα
Stiftung Warentest ανέδειξε το προϊόν της AURO Aqua Βερνίκι ξύλου Nο 160 νικητή σε συγκριτικό τεστ βερνικιών (τεύχος 05/2006, Test Holzlasuren) πιστοποιώντας μ’ αυτόν τον τρόπο  την υψηλότερη ποιότητα του προϊόντος σε σύγκριση με γνωστά βερνίκια συμβατικών εταιριών.

Είναι πράγματι πιο ακριβά τα χρώματα
AURO;

Το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο βαφής με τα περισσότερα χρώματα
AURO δεν είναι ακριβότερο από ότι με άλλα συμβατικά χρώματα αντίστοιχης ποιότητας. Ορισμένες από τις πολύτιμες φυσικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε (αντί των φθηνών πετροχημικών) έχουν όμως το τίμημά τους, όπως επίσης και η μικρή παραγωγή (αντί της μαζικής παραγωγής). Δεν πρέπει να συγκρίνεται η τιμή ανά λίτρο, αλλά να συσχετίζεται πάντα με την αντίστοιχη απόδοση.


Μπορούν με τα χρώματα
AURO να επιτευχθούν όλες οι αποχρώσεις του συστήματος ανάμειξης RAL ή NCS;
Πολλές από αυτές τις αποχρώσεις επιτυγχάνονται.
Για την εξυπηρέτηση των πελατών μας αναλαμβάνουμε παραγγελίες ειδικών αποχρώσεων (επιπλέον κόστος/ελάχιστη και έγκαιρη παραγγελία). Υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις (πχ. Κίτρινο καναρινί ή έντονο κόκκινο ή πορτοκαλί) που μπορούν να επιτευχθούν μόνο με συνθετικές χρωστικές.
Μπορούμε να προσφέρουμε μόνο αποχρώσεις που μπορούν να επιτευχθούν με ορυκτές ή φυτικές χρωστικές. Η οικολογική μας συνέπεια δεν μας επιτρέπει κανένα συμβιβασμό.


Είναι άοσμα τα χρώματα AURO;
Και τα χρώματα από φυσικές πρώτες ύλες δεν είναι εντελώς άοσμα.
Τα αιθέρια έλαια, που χρησιμοποιούμε στα χρώματα άλλοτε ως διαλύτες και άλλοτε ως συντηρητικά, έχουν πχ. έντονη μυρωδιά. Πολλοί από τους πελάτες μας βρίσκουν ιδιαίτερα ευχάριστη αυτή τη μυρωδιά, άλλοι όμως ενοχλούνται.  
Γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει ικανοποιητικός αερισμός τόσο κατά την εφαρμογή τους όσο και κατά το στέγνωμά τους.
Tipp: Σχετικά άοσμα είναι τα προϊόντα της σειράς των υδροδιαλυτών προϊόντων Aqua. Είναι 100 % χωρίς διαλύτες.


Γιατί μπορώ να χρησιμοποιήσω τα προϊόντα AURO
χωρίς δεύτερη σκέψη σε παιχνίδια ή σε παιδικά κρεβατάκια;
Με
τα προϊόντα AURO έχετε κάνει την ασφαλέστερη επιλογή. Γιατί τα προϊόντα μας είναι ελεγμένα σύμφωνα με το DIN EN 71 τμήμα 3: Προδιαγραφές ασφάλειας για παιχνίδια, όπως επίσης ελεγμένα σύμφωνα με το DIN
53160: προδιαγραφές ασφάλειας για μετανάστευση ουσιών διαμέσου του σάλιου και του ιδρώτα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των υδροδιαλυτών προϊόντων
AURO και των προϊόντων που φέρουν το σήμα του «Γαλάζιου Άγγελου» ή την «Μαργαρίτα»; 

Σε αντίθεση με τα προϊόντα που φέρουν τον «Γαλάζιο Άγγελο» ή την «Μαργαρίτα» ή άλλα υδροδιαλυτά προϊόντα, τα υδροδιαλυτά προϊόντα AURO έχουν ως βασική πρώτη ύλη (συνδετικές ουσίες) φυσικές ρητίνες και λάδια (αντί συνθετικής πρώτης ύλης), δεν περιέχουν κανένα διαλύτη, κανένα συντηρητικό και καμιά γλυκόλη. Η AURO είναι ο μοναδικός παραγωγός που παράγει υδροδιαλυτά προϊόντα, 100 % χωρίς διαλύτες και που δεν περιέχουν καθόλου συνθετικές πρώτες ύλες ή συντηρητικά. Τα χρωστικά που χρησιμοποιεί η AURO είναι όλα ορυκτής ή φυτικής προέλευσης και όχι αζοχρώματα. Όπου και όταν χτησιμοποιούνται διαλύτες αυτοί είναι αγνά φυτικά αιθέρια έλαια, τα οποία λειτουργούν και ως συντηριτικά. Έτσι σε αντίθεση με τα πιστοποιημένα "οικολογικά" χρώματα, στα προϊόντα AURO δεν εμπεριέχονται προβληματικές ουσίες όπως φορμαλδεϋδη, χλωροφαινόλες κλπ..

 

Τί σημαίνει ο όρος "Ήπια Χημεία";

Σίγουρα δεν σημαίνει αυτό που διάφορες εταιρείες εννοούν καταχραζόμενες τον όρο "ήπια χημεία", ότι πρόκειται για προϊόντα και ουσίες  που ναι μεν είναι χημικές, αλλά λιγότερο από κάποιες άλλες. Ο όρος Ήπια Χημεία όπως διατυπωθηκε από τον Hermann Fischer, δηλώνει την επιλογή ουσιών, τον τρόπο επεξεργασίας τους, την συμπεριφορά κατά την αποδόμησή τους με καθαρά αειφορικά κριτήρια. Ένα πετροχημικό προϊόν δεν θα μπορούσε ποτέ να βαφτιστεί προϊόν Ήπιας Χημείας. Η καταχρηστική χρήση του όρου παραπέμπει, στη καλύτερη περίπτωση, για ορισμένους απλώς στην αναζήτηση κάποιου άλλοθι στη χρήση χημικών προϊόντων.

.

.

.

..

..

.

.

..

.

.

..

.

.

.

.

..

.

.

..

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

..

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

..

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

βερνίκια νερού,βερνίκια ξύλου,οικολογικά βερνίκια,φυσικά βερνίκια,φυσικά χρώματα,οικολογικά χρώματα, ήπια χημεία, αειφορία,οικολογικά πλαστικά,λάδι ξύλου,λάδι πέτρας,λάδια cotto,λάδια ξύλου,βιοδιασπώμενα χρώματα και βερνίκια,βιολογικά χρώματα,κερί ξύλου,κερί μέλισσας,κερί πέτρας,τιμές οικολογικών χρωμάτων, ακίνδυνα βερνίκια,αντινανοπροϊόντα,χωρίς νανοτεχνολογία φυσικά καθαριστικά και προστατευτικά επιφανειών, αντιμουχλικά,φωτοκαταλυτικά χωρίς νανο,χρώματα χωρίςπτητικά,ασβεστοχρώματα,υδρύαλος,νερό,ασβέστης,μαστίχες, ρητίνες,χρώματα για κουρασάνι,χρώματα για παιδιά,παιδικά χρώματα, χρώματα για παιδικά δωμάτια,στούκο βενετσιάνο, λαζούρες,τεχνοτροπίες, μαλαστούπα,τεχνικές μεσφουγγάρι,ακουαρέλλα,ανθρωποσόφοι, λαδομπογιές,ελαιοχρώματα,"ακρυλικά",πιστοποιήσεις,πιστοποιητικά,οικολογικάσήματα, ecolabel,μαργαρίτα, γαλάζιος άγγελος,ήπια χημεία,

Νέα Προϊόντα